Meer over mij

Laten we even kennismaken. Hieronder wat weetjes over mij:

CHOCOHOLIC

Chocolade is mijn enige verslaving. Elke reep die in mijn buurt ligt, is binnen no-time spoorloos verdwenen. Repen met caramel en nootjes zijn mijn favoriet! En brownies én chocoladekoekjes én chocolade toetjes én…

MAKER

Ik heb altijd wel een knutselproject lopen: speelkeukentje pimpen, stapelbed roze schilderen, barbiehuis timmeren, muurschildering maken, verkleedkleding naaien. Ik verveel mijzelf nooit.

SnOOZER

Als avondmens lig ik – tegen beter weten in – toch vaak net te laat in bed. Ik kan dan ook enorm genieten van snoozen in de ochtend. Zo lekker om nog net wat langer te kunnen blijven liggen.

LEERKRACHT

Ik ben afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs en geef nog een paar dagen in de week les. Dit doe ik met passie. Ik ben graag van betekenis en voel hier invloed om van deze wereld een betere plek te maken.

Hoe het allemaal begon

MediaMarkt

Mijn avontuur begon in de Mediamarkt. Toen ik zwanger was van mijn eerste dochter wilde ik graag een spiegelreflexcamera kopen, zodat ik mooie foto´s van haar kon maken. Ik ging naar huis met een Canon 1300D en een uitnodiging voor een rondleiding op de fotovakschool. 

Fotovakschool

Nieuwe dingen leren en ontdekken vind ik geweldig leuk. In mijn eentje ging ik naar de de rondleiding. Na een promotiepraatje over de opleidingen die ze aanbieden, mochten we aan de slag met elkaar fotograferen in de studioruimte. Daar ben ik verliefd geworden op flitsen en binnen no-time had ik een beginnerssetje flitsers in mijn huiskamer staan. Een fotografie-opleiding is er nooit van gekomen. 

Huiskamerstudio

Binnen de kortste keren maakte ik foto’s van vrienden, vrienden van vrienden en ineens ook van onbekenden. Ik bouwde mijn huiskamer regelmatig om tot fotostudio. Steeds meer mensen wisten mij te vinden en ik wist dat fotograferen iets was dat ik zeker wilde blijven doen. Dus het was tijd voor de volgende stap.

Bedrijfsnaam

Dus het was tijd voor de volgende stap: inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor heb je een bedrijfsnaam nodig. Al vrij snel was ik eruit: Lana Pictures. Lana, dat ben ik en bij Pictures denken de meeste mensen aan plaatjes of foto’s, dus is het meteen duidelijk wat ik doe. Alleen doel ik met pictures op het werkwoord, want ik geloof dat als ik iets écht wil en het visualiseer, het ook lukt.

Ondernemer

Ineens was ik ondernemer. Ik was er klaar voor. In een paar dagen bouwde ik – zonder enige ervaring – mijn eerste website en ontwierp mijn eigen logo. De klanten stroomden binnen, de eerste facturen werden verstuurd en ik genoot. 

Investeren

Elke euro die ik verdien met fotograferen, investeer ik weer terug in mijn bedrijf. Met elke betaalde factuur wordt mijn apparatuur dus beter en mijn droom weer groter. Inmiddels bezit ik de allernieuwste mirrorless camera’s van Canon en diverse Godox flitsers. Ik zeg altijd – met een knipoog – dat ik mijn eigen hobby financier. 

Studio

Ik kreeg het zo druk dat het niet meer te doen was om elke keer mijn huiskamer om te bouwen tot studio. Een ruimte huren op Ekkersrijt was de volgende stap. Daar heb ik met plezier vele shoots mogen doen. Vanaf de start fotografeer ik voornamelijk mensen: van newbornshoots tot zakelijke portretten. Dit deed ik bij de mensen thuis, op locatie of in mijn studio. Ik vond het leuk, maar ik miste iets…

Glory

Totdat ik dankzij Remy Online bij Glory Kickboxing terecht kwam. Ik mocht hem vervangen bij een aantal persconferenties. Na een tijdje mocht ik ook tijdens de events aan de ring fotograferen. Wat ga ik daar goed op! Ik geniet van het spel om precies op het juiste moment de foto te maken, van de sfeer en zelfs van de stress rondom het direct uploaden van foto’s tussen de gevechten.

Vechtsport

Ik wist meteen dat dit is wat ik wil doen! Ik zei direct mijn studio op en ging volledig voor de vechtsportfotografie. Mijn klantenbestand breidde zich uit en ik werd vaste fotograaf bij diverse evenementen, waaronder Versus MMA, Cage Warriors Academy, Nijmegen Open BJJ en nog veel meer…

Studioshoots

Tijdens evenementen mag er meestal niet geflitst worden. Maar tijdens de studioshoots – voorafgaand aan de wedstrijden – kan ik mijn liefde voor flitslicht laten spreken. Ik vind het mooi dat flitslicht alle kleuren intenser maakt en indirect de beeldkwaliteit verhoogt. Daarnaast vind ik het gaaf dat ik op elk detail van de belichting invloed kan uitoefenen. 

Branding

Bij brandingshoots werk ik vaak vanuit een concept, waarbij sfeer ontzettend belangrijk is. Daarom combineer ik daarbij vaak aanwezig licht met flitslicht voor een optimaal resultaat. Om tot een mooie foto te komen is niet alleen een goede belichting belangrijk, maar ook een fijne sfeer en vertrouwen in de shoot. Veel mensen vinden het lastig om naar zichzelf te kijken en mijden de camera het liefst. Dat is lastig als je juist zichtbaar wilt zijn als ondernemer. Mijn fotoshoots dragen bij aan een positief zelfbeeld. Ik leg je namelijk vast zoals  ik je zie. Ik begeleid je, geef tips, bedenk poses en lok spontane reacties uit. Het resultaat is dan ook niet zomaar een foto van jezelf, maar je ziet jezelf door mijn ogen: precies zoals je bent, maar wel op je allermooist. 

Groeien

Mijn persoonlijke doel is mijzelf te blijven ontwikkelen: reflecteren, verbeteren en blijven groeien.

Video by Michael Broxks

Photos and video by Lana Pictures

Video by Deborah Kok