ALGEMENE VOORWAARDEN

Door gebruik te maken van mijn diensten ga je akkoord met onderstaande algemene voorwaarden:

 1. Algemeen
  a) Lana Pictures aanvaardt geen aansprakelijkheid voor materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio.
  b) De fotograaf wenst niet gefotografeerd of gefilmd te worden.
  c) Op de studiolocatie mogen enkel opnames gemaakt worden met toestemming van de fotograaf.
 2. Levering
  a) Lana Pictures maakt een selectie van de mooiste foto’s van de fotoreportage en stuurt deze in een besteloverzicht naar de afnemer. De afnemer kiest hieruit het aantal foto’s dat bewerkt en geleverd gaat worden.
  b) Bij de prijs zijn 6 foto’s inbegrepen, extra foto’s zijn bij te bestellen voor € 5,- excl. btw per foto.
  c) Ik streef ernaar binnen 15 werkdagen na het doorgeven van de definitieve keuze de bewerkte foto’s aan te leveren middels WeTransfer.
  d) De door de afnemer uitgekozen foto’s worden digitaal en volledig nabewerkt aangeleverd als jpg-bestand. De afnemer is zelf verantwoordelijk voor het op tijd downloaden en bewaren van de foto’s.
 3. Portretrecht
  a) Op alle foto’s rust portretrecht. De afnemer verleent hierbij toestemming aan Lana Pictures om de foto’s uit deze opdracht te gebruiken ter promotie van de activiteiten van Lana Pictures, zowel op internet en sociale media, als op drukwerk.
  b) Indien de afnemer hier bezwaar tegen heeft, dient deze dit (bij voorkeur vooraf per e-mail) aan te geven. Dan zullen de foto’s niet voor promotionele doeleinden gebruikt worden.
 4. Auteursrecht
  a) Op al mijn foto’s rust auteursrecht. Ik verleen hierbij toestemming om de foto’s uit deze opdracht te gebruiken voor privégebruik.
  b) Bij plaatsen van de foto’s op sociale media dient ‘Lana pictures’ vermeld te worden als fotograaf en het wordt gewaardeerd als je bij gebruik van de foto’s op Facebook of Instagram @lanapictures.nl tagt.
  c) Doorsturen van foto’s aan derden (zoals commerciële partijen) is niet toegestaan. Indien een derde partij de foto’s wil gebruiken voor commerciële doeleinden, dient vooraf contact opgenomen te worden met de fotograaf. Onrechtmatig gebruik van foto’s kan leiden tot een aansprakelijkheidstelling.
  d) Het is niet toegestaan om de foto’s te publiceren in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotograaf. Andere uitsneden, collages of andere (kleur- en/of filter)bewerkingen zijn tevens niet toegestaan.
 5. Annulering
  a) Geef een annulering altijd per e-mail door.
  b) Bij een annulering worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  • Tot 7 dagen voor de fotoreportage: 25% van het totaalbedrag
  • Tot 48 uur voor de fotoreportage: 50% van het totaalbedrag
  • Korter dan 48 uur voor de fotoreportage: het totaalbedrag wordt in rekening gebracht.
 6. Verzetten
  a) Bij het verzetten van de shoot worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  • Tot 48 uur voor de fotoreportage: de eerste keer gratis verzetten, daarna 25% van het totaalbedrag.
  • Korter dan 48 uur voor de fotoreportage: de eerste keer 25% van het totaalbedrag, daarna 50% van het totaalbedrag.
 7. Betaling
  a) De aanbetaling bedraagt 25% van het offerte bedrag.
  b) Indien het verschuldigde bedrag niet voor de vervaldatum is betaald, komt de opdracht te vervallen en is de datum niet langer voor de aanvrager gereserveerd.
  c) Het resterende bedrag dient op de dag van de fotoreportage op de rekening van de fotograaf bijgeschreven te zijn. Vergeet niet het factuurnummer te vermelden.