ALGEMENE VOORWAARDEN PARTICULIERE FOTOSHOOT

Algemene voorwaarden
Door het voldoen van de aanbetaling ga je akkoord met onderstaande algemene voorwaarden:

 • Algemeen
  a) Lana Pictures aanvaardt geen aansprakelijkheid voor materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio.
  b) De fotograaf wenst niet gefotografeerd of gefilmd te worden.
  c) Op de studiolocatie mogen enkel opnames gemaakt worden met toestemming van de fotograaf.
 • Levering
  a) Lana Pictures maakt een selectie van de mooiste foto’s van de fotoreportage en stuurt deze in een besteloverzicht naar de afnemer. De afnemer kiest hieruit het aantal foto’s dat bewerkt en geleverd gaat worden.
  b) Bij de prijs zijn 6 foto’s inbegrepen, extra foto’s zijn bij te bestellen voor € 5,- excl. btw per foto.
  c) Ik streef ernaar binnen 15 werkdagen na het doorgeven van de definitieve keuze de bewerkte foto’s aan te leveren middels WeTransfer.
  d) De door de afnemer uitgekozen foto’s worden digitaal en volledig nabewerkt aangeleverd als jpg-bestand. De afnemer is zelf verantwoordelijk voor het op tijd downloaden en bewaren van de foto’s.
 • Portretrecht
  a) Op alle foto’s rust portretrecht. De afnemer verleent hierbij toestemming aan Lana Pictures om de foto’s uit deze opdracht te gebruiken ter promotie van de activiteiten van Lana Pictures, zowel op internet en sociale media, als op drukwerk.
  b) Indien de afnemer hier bezwaar tegen heeft, dient deze dit (bij voorkeur vooraf per e-mail) aan te geven. Dan zullen de foto’s niet voor promotionele doeleinden gebruikt worden.
 • Auteursrecht
  a) Op al mijn foto’s rust auteursrecht. Ik verleen hierbij toestemming om de foto’s uit deze opdracht te gebruiken voor privégebruik.
  b) Bij plaatsen van de foto’s op sociale media dient ‘Lana pictures’ vermeld te worden als fotograaf en het wordt gewaardeerd als je bij gebruik van de foto’s op Facebook of Instagram @lanapictures.nl tagt.
  c) Doorsturen van foto’s aan derden (zoals commerciële partijen) is niet toegestaan. Indien een derde partij de foto’s wil gebruiken voor commerciële doeleinden, dient vooraf contact opgenomen te worden met de fotograaf. Onrechtmatig gebruik van foto’s kan leiden tot een aansprakelijkheidstelling.
  d) Het is niet toegestaan om de foto’s te publiceren in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotograaf. Andere uitsneden, collages of andere (kleur- en/of filter)bewerkingen zijn tevens niet toegestaan.
 • Annulering
  a) Geef een annulering altijd per e-mail door.
  b) Bij een annulering worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  • Tot 7 dagen voor de fotoreportage: 25% van het totaalbedrag
  • Tot 48 uur voor de fotoreportage: 50% van het totaalbedrag
  • Korter dan 48 uur voor de fotoreportage: het totaalbedrag wordt in rekening gebracht.
 • Verzetten
  a) Bij het verzetten van de shoot worden de volgende kosten in rekening gebracht:
  • Tot 48 uur voor de fotoreportage: de eerste keer gratis verzetten, daarna 25% van het totaalbedrag.
  • Korter dan 48 uur voor de fotoreportage: de eerste keer 25% van het totaalbedrag, daarna 50% van het totaalbedrag.
  • Buitenshoots worden kosteloos verzet indien het weerbericht maximaal 24 uur van te voren aangeeft dat het op de dag én tijdstip van de shoot gaan regenen. In sommige gevallen is het omzetten naar een studioshoot op de reserveerde datum ook mogelijk. Dit gebeurt altijd in overleg.
 • Betaling
  a) De aanbetaling bedraagt 25% van het offerte bedrag.
  b) Indien het verschuldigde bedrag niet voor de vervaldatum is betaald, komt de opdracht te vervallen en is de datum niet langer voor de aanvrager gereserveerd.
  c) Het resterende bedrag dient op de dag van de fotoreportage op de rekening van de fotograaf bijgeschreven te zijn. Vergeet niet het factuurnummer te vermelden.
  d) Bij aankoop van een cadeaubon dient het gehele bedrag bij aankoop voldaan te worden.

ALGEMENE VOORWAARDEN SCHOOLFOTO ATALANTA/ KOREIN

Algemene voorwaarden
Door het voldoen van de betaling ga je akkoord met onderstaande algemene voorwaarden:

 • Algemeen
  a) Lana pictures fotografeert in opdracht van de basisschool of kinderopvang.
  b) Tijdens de foto-opnames zal ten alle tijden een begeleider vanuit de basisschool of kinderopvang aanwezig zijn.
  c) Lana Pictures aanvaardt geen aansprakelijkheid voor materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio.
  d) De fotograaf wenst niet gefotografeerd of gefilmd te worden. Tijdens de schoolfoto’s mogen enkel opnames gemaakt worden met toestemming van de fotograaf.
 • Selectie
  a) Lana Pictures kiest naar eigen inzicht en ervaring de mooiste foto uit van elke leerling.
  b) De uitgekozen foto’s krijgen een simpele nabewerking: foto’s worden bijgesneden en de kleuren worden gecorrigeerd.
  c) Lana pictures stelt vanuit de individuele foto’s één groepsfoto per klas samen.
 • Auteursrecht
  a) Op al mijn foto’s rust auteursrecht. Ik verleen hierbij toestemming om de foto’s uit deze opdracht te gebruiken voor privégebruik.
  b) Doorsturen van foto’s aan derden is niet toegestaan.
  c) Het is niet toegestaan om de foto’s te kopiëren of door te verkopen.
  d) Onrechtmatig gebruik van foto’s kan leiden tot een aansprakelijkheidstelling.
  e) Het is niet toegestaan om de foto’s te publiceren in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotograaf. Andere uitsneden, collages of andere (kleur- en/of filter)bewerkingen zijn tevens niet toegestaan.
 • Betaling
  a) De aanbetaling geschiedt via de webshop.
  b) De klant legt de gewenste producten (groepsfoto en/of individuele foto) in het winkelmandje en rekent deze af met iDeal of creditcard
 • Leveringsvoorwaarden
  a) Enkel bestellingen met een geslaagde betaling én een geldige unieke code in de bestelnotitie, worden in behandeling genomen.
  b) Onvoltooide betalingen worden niet in behandeling genomen.
 • Levering
  a) Lana pictures levert individuele besteloverzichten aan de basisschool/kinderopvang, die leerlingen een besteloverzicht van de leerkracht.
  b) Aan de foto op het besteloverzicht kan de leerkracht zien welk besteloverzicht voor welke leerling is.
  c) Onder elk besteloverzicht staat een unieke code, die correspondeert met de foto van het gefotografeerde kind. Ouders vullen bij het online bestellen van de foto de unieke code in, zo weet Lana pictures welke foto afgedrukt dient te worden.
  d) Aangekochte foto’s worden afgedrukt bij nPhoto op hoogwaardig fotopapier. Het formaat van de groepsfoto’s is 20×20 cm en het formaat van de individuele foto’s 10×10 cm.
  e) Lana pictures levert de foto’s per kind in een dichte bord-rug enveloppe, voorzien van een geprinte voorbeeldfoto en de naam die in het bestelproces opgegeven is door de klant.
  f) De foto’s worden via de groepsleerkracht aan de leerlingen meegegeven. Alle bestellingen die vóór vrijdag 9 juli geplaats en betaald zijn, zullen in de laatste schoolweek via de leerkracht aan het gefotografeerde kind worden meegegeven. Bestellingen die na deze datum binnenkomen, zullen in de eerste schoolweek na de zomervakantie via de leerkracht  aan het gefotografeerde kind meegegeven worden.
  g) Indien er foto’s van meerdere kinderen uit één gezin worden besteld, dan worden – vanwege duurzaamheidsredenen – alle foto’s in één enveloppe geleverd en meegegeven aan de oudste leerling.
  h) Bestellen kan uiterlijk t/m zaterdag 31 juli 2021, daarna worden de digitale bestanden vernietigd.
 • Annulering
  Alleen annuleringen die per e-mail binnenkomen worden verwerkt.
  a) Bestellingen die vóór vrijdag 9 juli 2021 binnen zijn, kunnen tot donderdag 8 juli 2021 23u59 geannuleerd worden.
  b) Bestellingen die tussen vrijdag 9 juli 2021 en zaterdag 31 juli 2021 binnen zijn, kunnen tot zaterdag 31 juli 2021 23u59 geannuleerd worden.
 • Retourbeleid
  Aangezien de producten persoonsgebonden en op maat zijn, is retourneren niet mogelijk.
 • Privacy Policy
  a) NAW-gegevens van de klant worden enkel gebruikt voor het verwerken van de bestelling. Deze blijven bewaard tot een maand na het leveren van de bestelling en zullen daarna vernietigd worden.
  c) Om de privacy te waarborgen worden fotoproducten enkel besteld wanneer een geldige unieke code is ingevoerd. Daarnaast wordt de bestelling via de basisschool/kinderopvang en door de leerkracht meegegeven aan de leerling die gefotografeerd is.