Info

Werkwijze

Fotografie is voor mij namelijk meer dan het schieten van plaatjes, het is een kunstvorm. En het begint allemaal met het eerste contact met jou.

Je vertelt mij wat voor een stijl, verhaal of gevoel je wilt overbrengen met de foto’s. We bepalen samen welk type fotoshoot bij je past en kiezen een locatie en geschikte datum en tijd. Je ontvangt via de e-mail een offerte en de algemene voorwaarden. Door het doen van een aanbetaling, wordt de opdracht bevestigd en krijg je een plekje in mijn agenda.

Vervolgens ga ik brainstormen. Ik denk met je na over belichting, kleding, poses en attributen. Langzaam ontstaat er in mijn hoofd een totaal plaatje. Samen met jou ga ik dit op de dag van de fotoshoot omzetten in prachtige foto’s.

In de dagen na de fotoshoot selecteer ik de mooiste foto’s en ga aan de slag met de nabewerking. Storende elementen worden vakkundig verwijderd, evenals tijdelijke oneffenheden in bijvoorbeeld de huid. Omdat ik enkel foto’s van hoge kwaliteit wil afleveren, werk ik met een minimum van zes foto’s per shoot. Zitten er meer mooie foto’s bij, dan krijg je die uiteraard ook. Hier hoef je niet voor bij te betalen.

Ik streef ernaar om binnen enkele dagen na de shoot alvast een preview te sturen van een van de foto’s. Binnen 15 dagen na de fotoshoot ontvang je van mij een link met de mooiste foto’s in hoge resolutie voor thuisgebruik en een webversie met logo voor gebruik op internet.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig downloaden en bewaren van de foto’s.

Voorwaarden

Algemeen
Lana Pictures aanvaardt geen aansprakelijkheid voor materiële en/of immateriële schade tijdens een fotosessie op locatie of in de studio. Het is niet toegestaan om tijdens de fotoshoot of op de studiolocatie zelf opnames te maken.

Levering
Lana Pictures maakt een selectie van de mooiste foto’s van de fotoshoot en bewerkt deze vervolgens. Ik streef ernaar binnen 15 werkdagen de bewerkte foto’s te sturen middels WeTransfer. De foto’s worden aangeleverd als jpg-bestand. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd downloaden en bewaren van de foto’s.

Portretrecht
Op alle foto’s rust portretrecht. Door gebruik te maken van mijn diensten verleen je mij het recht om de door mij gemaakte foto’s te gebruiken voor plaatsing op websites en promotiemateriaal ter promotie van mijn activiteiten. Mocht je hier bezwaar tegen hebben geef dit dan voorafgaand aan de fotoshoot per e-mail door.

Auteursrecht
Op al mijn foto’s rust auteursrecht. Zonder mijn schriftelijke toestemming mag je de foto’s niet verspreiden of publiceren. Ik verleen je hierbij toestemming om de foto’s onder vermelding van ‘photography by lanapictures.nl’, te plaatsen op niet-commerciële sociale websites. Ik waardeer het ook als je mij tagt in de foto’s die je op social media plaatst. Zowel op Facebook, als op Instagram kan dat door de tag @lanapictures.nl toe te voegen aan je post. Het is niet toegestaan om zonder mijn schriftelijke toestemming foto’s te leveren aan commerciële partijen en/of deze te gebruiken voor commerciële doeleinden of fotowedstrijden. Het is ook niet toegestaan om de foto’s in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de mij op het internet te plaatsen. Daarbij zijn de hoge resolutie bestanden zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Online maak gebruik je de documenten waar webversie of instagramversie achter staat.

Kosten en betaling
Wanneer je de offerte binnenkrijgt, bevestig je de opdracht en het akkoord gaan met de algemene voorwaarden door middel van het doen van een aanbetaling. Doe dit voor de verval datum, dan is de datum en tijd van de offerte definitief voor jou vastgelegd. Het resterende bedrag betaal je voor aanvang van de fotoshoot. Indien dit een digitale betaling betreft, vergeet dan niet het factuurnummer te vermelden.

Afspraak verzetten
Tot 7 dagen voor aanvang van de shoot is het mogelijk om kosteloos de afspraak te verzetten.

Annulering
Geef een annulering altijd per e-mail door. Bij een annulering tot 48 uur voor de afspraak wordt alleen de reeds betaalde aanbetaling in rekening gebracht. Korter dan 48 uur voor de fotoshoot: 50% van het totaalbedrag wordt in rekening gebracht. Korter dan 24 uur voor de fotoshoot: het totaalbedrag wordt in rekening gebracht.

Prijzen

Particulier

Studioshoot

Fotoshoot in mijn huiskamerstudio. Gedurende 1,5 uur* gaan we samen aan de slag om de mooiste foto’s te maken. Keuze uit een zwarte of witte achtergrond. Wisselen van kleding is mogelijk. Je krijgt minimaal 6 nabewerkte foto’s op hoge resolutie en zonder logo, voor gebruik zoals omschreven in de algemene voorwaarden.

1 persoon

2 personen

3-6 personen

€ 140,-

€ 160,-

€ 180,-

*Low-key shoots duren een half uur langer en hierop is een toeslag van €40,- per shoot van toepassing.

Buitenshoot

Fotoshoot op een buitenlocatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijk licht. Gedurende 2 uur gaan we samen aan de slag om de mooiste foto’s te maken. Wanneer de locatie verder dan 10 km van de studio gelegen is, worden reiskosten berekend. Je krijgt minimaal 6 nabewerkte foto’s op hoge resolutie en zonder logo, voor gebruik zoals omschreven in de algemene voorwaarden.

1 persoon

2 personen

3-6 personen

7-12 personen

€ 120,-

€ 140,-

€ 160,-

€ 200,-

Locatieshoot

Fotoshoot op een binnenlocatie naar keuze, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijk licht. Gedurende 2 uur gaan we samen aan de slag om de mooiste foto’s te maken. Wanneer de locatie verder dan 10 km van de studio gelegen is, worden reiskosten berekend. Je krijgt minimaal 6 nabewerkte foto’s op hoge resolutie en zonder logo, voor gebruik zoals omschreven in de algemene voorwaarden.

1 persoon

2 personen

3-6 personen

€ 120,-

€ 140,-

€ 160,-

Locatieshoot 2.0

Fotoshoot op een binnenlocatie naar keuze, waarbij gebruik wordt gemaakt van studioverlichting en de locatie dient als achtergrond voor de foto’s. Hiervoor dient er een werkend stopcontact aanwezig te zijn. Gedurende 2 uur gaan we samen aan de slag om de mooiste foto’s te maken. In verband met opbouwen en instellen van de studioverlichting is de fotograaf een half uur voor aanvang van de fotoshoot aanwezig. Wanneer de locatie verder dan 10 km van de studio gelegen is, worden reiskosten berekend. Je krijgt minimaal 6 nabewerkte foto’s op hoge resolutie en zonder logo, voor gebruik zoals omschreven in de algemene voorwaarden.

1 persoon

2 personen

3-6 personen

€ 180,-

€ 200,-

€ 240,-

Zakelijk

Voor zakelijke toepassingen gelden andere tarieven en voorwaarden. Neem contact op voor een persoonlijk gesprek en een offerte op maat.

Cadeaubon

Het cadeau geven van een fotoshoot is ook mogelijk. Je kun kiezen uit een cadeaubon met een geldwaarde of een volledige shoot. Alle cadeaubonnen hebben een geldigheid van 1 jaar. Het is mogelijk om met meerdere mensen samen een cadeaubon te kopen. De cadeaubonnen met een geldwaarde zijn er in een veelvoud van 25. De prijzen voor de cadeaubonnen voor een volledige shoot komen overeen met de prijzen die hierboven staan aangegeven. Je kunt kiezen om de cadeaubon digitaal of per post te ontvangen. Voor het verzenden per post wordt € 1,- toeslag berekend.

Cadeaubon met geldwaarde

€ 25,-

€ 50,-

€ 100,-

Cadeaubon voor volledige fotoshoot

De prijzen van de verschillende fotoshoots zijn hierboven terug te vinden.